Kinnekulle 2008-07-24

Mellan 24 och 27 juli var det äntligen premiärtävling för Scuderia Thorell på Kinnekulle Ring. Helgen började med låga förväntningar och vi var nöjda med att komma runt banan oskadda.

Första träningen gick på R-däck och det blev en ganska blygsam tid.

Dagen efter sattes 1:08.159 på träning och ribban sattes på att komma under 1:05.000.

På kvalet plockades slicksen fram och Niclas slog till med 1:05.389 till vår stora glädje. Kval 2 stods över för att spara på materialet och varvtiden räckte till att starta åtta av tio.

När Race 1 äntligen vinkades igång vid 15:40 tog Niclas i sin Fiat Tipo 7:e-platsen från Claes Hanström i en Alfa redan i starten. Efter första varvet var han framme och utmanade Kjell Holgersson i en BMW 323 men höll huvudet kallt och väntade till rätt tillfälle att köra om.
Kort därefter passerades Benny Pettersson på målrakan och då Tor Brynjelsens Audi RS4 bröt (trots sex mekaniker) slutade loppet med en fjärdeplats!

Vi i teamet var nog gladare än Martin Sventén som vann hela racet. Bästa varvtid blev 1:02.069 och alla varv låg mellan 1:02.4 och sekunden därefter.

Här är videon från Race 1:

Race nummer två blev inte vad vi hoppats. De erfarna gubbarna som vann GT-klassen kom för att titta och fick tyvärr bara bevittna Fiatens framfart till andra kurvan där Niclas lärde sig att grusiga, kalla slicks kan tappa greppet helt oannonserat. Det är bara att ta med sig lärdomen till nästa tävling.

Foton från Kinnekulle.
Klicka på de små bilderna för att avbryta bildspelet och förstora.